Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΦΙΔΙΟΥ - ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΣΕ ΧΑΠΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ



Αρκετά παραδοσιακοί θρύλοι, αναφέρουν περιστατικά όπου ένα πλάσμα εισχωρεί στο ανθρώπινο σώμα. Στον παλαιότερο ευρωπαϊκό μύθο για το ερπετό, ιδιαιτέρως στην Ιρλανδία, ένα φίδι η αβγά του, καταπόθηκαν όταν ένας άνθρωπος ήπιε νερό από λίμνη η το φίδι  μπήκε στο στόμα του όταν κοιμόταν και έκανε κατάληψη στο στομάχι του.
Στην προσπάθεια να βγάλουν τον εισβολέα έξω, αφήναν το θύμα να λιμοκτονήσει από πεινά και μετά το συμβούλευαν να ξαπλώσει με το στόμα ανοιχτό διπλά σε μπολ με γάλα. Λανθασμένα, πίστευαν ότι το γάλα προσελκύει τα φίδια, παρ’ όλο που είναι σαρκοβόρα και δεν το προτιμούν.




ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΣΕ ΧΑΠΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ

Ακόμα μια παραλλαγή του θέματος με το φίδι, ισχυρίζεται ότι τα χάπια διαίτης που κατανικούν την όρεξη κάποιου, στην πραγματικότητα περιέχουν ταινία η αυγά της. Αυτό αποκαλύφθηκε με την περίπτωση μιας γυναίκας που έπαιρνε  τα χάπια για κάποιο καιρό και εμφανίστηκε ένα σκουλήκι κουλουριασμένο κάτω από τη μύτη της. Σε άλλη παραλλαγή, η κυβέρνηση επιθεώρησε τα χάπια και βρήκε το κεφάλι ενός σκουληκιού μέσα σε κάθε χάπι.
Ιστορίες που μοιάζουν βγαλμένες από μυθιστόρημα φαντασίας. Η σκέψη ότι το ανθρώπινο σώμα γίνεται πόλος έλξης για διάφορα πλάσματα που η όψη τους και μόνο προκαλεί απέχθεια, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη. Πόσο μάλλον να χρησιμοποιούν αυτό το σώμα για κατοικία τους.

ΘΡΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ,ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!,Καταποση φιδιου, σελ.207 Σκουληκια σε χαπια διαιτης σελ. 209-210, Εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Γεωργια Μουρατιδου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου