Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ



      Πολλοί , ορμώμενοι από τις  εντυπωσιακές εξελίξεις που ήδη έχουν λάβει χωρά , προσεγγίζοντας την επιστημονική φαντασία , μιλούν για << ολική αντικατάσταση σώματος>> και ουσιαστικά για αθανασία στο μακρινό μέλλον. Καθώς ο εγκέφαλος (ίσως και ο νωτιαίος μυελός) είναι το κέντρο της νόησης και της ύπαρξης μας, αρκεί η διατήρηση και η λειτουργία του. Σημειώνεται δε ότι ο θάνατος επέρχεται στο σώμα από διάφορους λογούς, οι οποίοι χαρακτηρίζουν κυρίως την αδυναμία των ζωτικών μας οργάνων να διατηρήσουν τον εγκέφαλο μας στη ζωή (φυσικά σε αυτό υπάρχουν και εξαιρέσεις). Έτσι, όταν κάποιος πληγεί  από καρδιακή ανακοπή, ο ενδεχόμενος θάνατος προκαλείται από το γεγονός ότι πλέον το αίμα δεν ρέει στο σώμα, παύουν να λειτουργούν τα διάφορα ζωτικά όργανα και  ο εγκέφαλος, ο οποίος δεν τροφοδοτείται  πλέον με θρεπτικά συστατικά και έτσι επέρχεται το μοιραίο.
Σύμφωνα με τις απόψεις των παραπάνω, με την εξέλιξη της βιοϊατρικης μηχανικής, της πληροφορικής, της μηχανολογίας και της χημείας θα επιτευχτεί κάποτε το εξής: η μεταφορά του εγκεφάλου έξω από το βιολογικό σώμα μας σε κάποιο ειδικό δοχείο, το οποίο θα του επιτρέψει να τρέφεται και να ζει σε άσηπτο περιβάλλον. Έπειτα, ο εγκέφαλος θα συνδέεται με ειδικό τρόπο σε υπολογιστή, ο οποίος με τη σειρά του θα μεταφέρει τη σύνδεση αυτή σε ένα αναλώσιμο ρομποτικό σώμα η ακόμα σε ένα διαδίκτυο  avatar. Έτσι η νόηση και η προσωπικότητα του εγκεφάλου θα διατηρείται για πάντα, καθώς αυτός θα <<νοικιάζει>> ρομποτικά σώματα η θα ταξιδεύει και θα ζει σε διαδικτυακούς κόσμους μαζί με άλλους ανθρώπους.
Πολλοί μάλιστα από τους θιασώτες και μελετητές της παραπάνω θεωρίας  πιστεύουν ότι στο μέλλον οι προνομιούχοι θα κατοικούν σε αποκαλούμενες φάρμες εγκεφάλων, ώστε η νόηση και η ύπαρξη τους να μεταφέρεται αστραπιαία σε όλων τον κόσμο μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάτι που θα τους κάνει αθάνατους. Αντίστοιχα,  οι μη προνομιούχοι θα μένουν στον πραγματικό μας κόσμο, δέσμιοι των υλικών τους σωμάτων υποταγμένοι στη φθορά τους και στο θάνατο, ενώ η κύρια απασχόληση τους θα είναι να φροντίζουν τους θεοποιημένους εγκεφάλους.
Είναι άραγε αυτός ο δρόμος προς την αθανασία μας;

Απαγορευμενες τεχνολογιες, ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ... ΜΕΤΑ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ, εκδοσεις  ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Χαριλαος Θωμας, σελ52-53.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου