Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η FEMA ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ


FEMA ΙΣΤΟΡΙΑ







Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης συντεταγμένες του ρόλου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσον αφορά την προετοιμασία για, την πρόληψη, την άμβλυνση των συνεπειών της, την αντιμετώπιση, και την ανάκτηση από όλες τις εθνικές καταστροφές, είτε φυσικές ή τεχνητές, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ενεργειών.


FEMA μπορούν να εντοπίζουν τις απαρχές της στο Κογκρέσο νόμος του 1803.
Αυτή η πράξη, θεωρείται γενικά το πρώτο νομοθέτημα καταστροφής, παρέχει βοήθεια σε μια πόλη Νιου Χαμσάιρ μετά από εκτεταμένη πυρκαγιά.
Στον αιώνα που ακολούθησε, ad hoc νομοθεσία ψηφίστηκε πάνω από 100 φορές σε απάντηση τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.


Μέχρι το 1930, όταν η ομοσπονδιακή προσέγγιση των προβλημάτων έγινε δημοφιλής, η Ανασυγκρότηση Finance Corporation δόθηκε εξουσία να κάνει δάνεια καταστροφή για την επισκευή και την ανακατασκευή ορισμένων σχεδίων δημοσίων εγκαταστάσεων μετά από σεισμό, και αργότερα, άλλα είδη καταστροφών.


Το 1934, το Γραφείο Δημοσίων Οδών δόθηκε εξουσία να παράσχει χρηματοδότηση για κεντρικές οδικές αρτηρίες και γέφυρες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.
Ο νόμος περί ελέγχου των πλημμυρών, την οποία έδωσε στις ΗΠΑ Army Corps of Engineers μεγαλύτερη υπηρεσία υλοποιεί τα έργα αντιπλημμυρικά, ήταν και πέρασε.


Αυτή η αποσπασματική προσέγγιση για βοήθεια σε περιπτώσεις καταστροφών ήταν προβληματική και αυτό οδήγησε τη νομοθεσία που απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ ομοσπονδιακές υπηρεσίες και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να συντονίζει τις δραστηριότητες αυτές.


Το 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 έφερε τεράστια καταστροφές που απαιτούν μεγάλες ομοσπονδιακή απόκριση και ανάκτησης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Βοήθειας για Καταστροφές, που ιδρύθηκε εντός του Υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD).


Ο τυφώνας Κάρλα χτύπησε το 1962, ο τυφώνας Betsy το 1965, ο τυφώνας Camille το 1969 και τον τυφώνα Agnes το 1972.
Η Αλάσκα σεισμός έπληξε το 1964 και το San Fernando Σεισμός ταρακούνησε νότια Καλιφόρνια το 1971.


Οι εκδηλώσεις αυτές εξυπηρετούνται να εστιάσει την προσοχή στο θέμα των φυσικών καταστροφών και επέφερε αύξηση της νομοθεσίας.
Το 1968, του νόμου περί ασφαλίσεων πλημμύρας προσέφερε νέες προστασία από τις πλημμύρες στους ιδιοκτήτες σπιτιού, και το 1974 το νόμο αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών ιδρύθηκε σταθερά τη διαδικασία των προεδρικών δηλώσεων καταστροφής.
Ωστόσο, έκτακτης ανάγκης και καταστροφών δραστηριότητες εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένη.


Όταν κινδύνους που σχετίζονται με πυρηνικά εργοστάσια και τη μεταφορά των επικίνδυνων ουσιών που προστέθηκαν με τις φυσικές καταστροφές, περισσότερες από 100 ομοσπονδιακές υπηρεσίες είχαν εμπλακεί σε κάποια πτυχή των κινδύνων καταστροφών, και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Πολλά παράλληλα προγράμματα και πολιτικές που υπήρχαν κατά το πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, επιδεινώνοντας την πολυπλοκότητα των ομοσπονδιακών προσπαθειών αντιμετώπισης καταστροφών.
Σύνδεσμος Ο Διοικητής Εθνικής προσπάθησε να μειώσει τις πολλές υπηρεσίες με τις οποίες κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν εργασία.
Ζήτησαν από τον Πρόεδρο Jimmy Carter για να συγκεντρώσει ομοσπονδιακή λειτουργίες έκτακτης ανάγκης.


Εκτελεστικό Διάταγμα 12127


1979 εντολή του Προέδρου Κάρτερ εκτελεστικό συγχωνευθούν πολλές από τις επιμέρους καταστροφές που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA).


Μεταξύ άλλων υπηρεσιών, FEMA απορροφάται: την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης, η Εθνική πρόληψης των πυρκαγιών και των υπηρεσιών ελέγχου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κοινοτικό πρόγραμμα ετοιμότητας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ετοιμότητας της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών και της Ομοσπονδιακής Διοίκησης δραστηριότητες Disaster Assistance από HUD.


Πολιτική ευθύνη της άμυνας ήταν επίσης μεταφέρθηκαν στη νέα υπηρεσία από την άμυνα Υπηρεσίας Πολιτικής ετοιμότητα το υπουργείο Άμυνας της.

John Macy ονομάστηκε ως πρώτο διευθυντή της FEMA. Macy τόνισε τις ομοιότητες μεταξύ των φυσικών κινδύνων και την ετοιμότητα των μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων της άμυνας. FEMA άρχισε την ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης με μια συνολική προσέγγιση που περιλάμβανε «την κατεύθυνση, τον έλεγχο και τα συστήματα προειδοποίησης που είναι κοινά για όλο το φάσμα των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από το μικρό απομονωμένο εκδηλώσεων για τον τελικό έκτακτης ανάγκης -. Πόλεμο"


Ο νέος οργανισμός βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές ασυνήθιστες προκλήσεις κατά τα πρώτα έτη της ότι τόνισε πως η πολύπλοκη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι.
Πρόωρη καταστροφών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνονται η μόλυνση της Αγάπης Canal, η κουβανική κρίση των προσφύγων και το ατύχημα στο Three Mile νησί εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας.


Αργότερα, το Loma Prieta σεισμός το 1989 και τον τυφώνα Άντριου το 1992 επικεντρώθηκε μείζονα εθνικά προσοχή στην FEMA. Το 1993, ο Πρόεδρος Κλίντον υποψήφια James L. Witt ως το νέο διευθυντή FEMA.
Witt έγινε ο πρώτος διευθυντής του οργανισμού με την εμπειρία ως διευθυντής κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Αυτός ξεκίνησε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονιστεί ανακούφισης θυμάτων καταστροφών και αποκατάστασης, επέμεινε σε μια νέα έμφαση όσον αφορά την ετοιμότητα και τον μετριασμό, και επικεντρώθηκε εργαζόμενοι γραφείο στην εξυπηρέτηση των πελατών.


Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, επίσης, τη δυνατότητα Witt να ανακατευθύνει περισσότερο των περιορισμένων πόρων FEMA από την πολιτική άμυνα στην ανακούφιση από καταστροφές, αποκατάσταση και την άμβλυνση των προγραμμάτων.


Το 2001, ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους διόρισε τον Joe M. Allbaugh όπως ο διευθυντής της FEMA. Μέσα σε λίγους μήνες, τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπ επικεντρώθηκε στον οργανισμό σε θέματα εθνικής ετοιμότητας και την εσωτερική ασφάλεια, και να ελέγχονται από τον οργανισμό με πρωτοφανείς τρόπους.


Ο οργανισμός συντονισμένη δράση της με το νεοσύστατο Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, και το Γραφείο FEMA της εθνικής ετοιμότητας δόθηκε την ευθύνη για τη βοήθεια για να διασφαλιστεί ότι την πρώτη αντίδραση του έθνους ήταν εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση των όπλων μαζικής καταστροφής.


Μια νέα αποστολή: Εσωτερικής Ασφάλειας


Δισεκατομμύρια δολάρια της νέας χρηματοδότησης κατευθύνθηκαν προς FEMA για να βοηθήσει κοινότητες αντιμετωπίζουν την απειλή της τρομοκρατίας. Μόλις λίγα χρόνια παρελθόν 20ή επέτειό του, FEMA ήταν ενεργά κατευθύνοντας του "προς όλους τους κινδύνους" προσέγγιση στις καταστροφές προς θέματα εσωτερικής ασφάλειας.


Τον Μάρτιο του 2003, η FEMA εντάχθηκαν 22 άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, προγράμματα και γραφεία σε όλο το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Το νέο τμήμα, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Tom Ridge, έφερε μια συντονισμένη προσέγγιση για την εθνική ασφάλεια από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφές - τόσο φυσικές όσο και ανθρωπογενείς.


Στις 4 Οκτωβρίου 2006, ο Πρόεδρος George W. Bush υπέγραψε στο νόμο το Post-Κατρίνα Πράξη Μεταρρύθμισης έκτακτης ανάγκης.
Η πράξη σημαντικά αναδιοργανώθηκε FEMA, με την προϋπόθεση ότι σημαντικές νέες αρχές για την αντιμετώπιση των κενών που έγινε εμφανής κατά την αντίδραση στον τυφώνα Κατρίνα, τον Αύγουστο του 2005, η πιο καταστροφική φυσική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, και περιελάμβανε μια πιο ισχυρή αποστολή ετοιμότητα για FEMA.


Όπως έχει για σχεδόν 30 χρόνια, αποστολή FEMA παραμένει: να ηγηθεί της Αμερικής για την προετοιμασία, την πρόληψη, αντιμετώπισης και ανάκαμψης από καταστροφές με το όραμα της "ετοίμασε ένα έθνος."


Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 11-Αυγ-2010 13:12:42 EDT




Για περισσοτερες πληροφοριες:


http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en|el&u=http://www.fema.gov/about/contact/regioniv.shtm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου