Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Το πείραμα συμμόρφωση του Ash !


Σε αναζήτηση του ελέγχου της σκέψης της μάζας, κατά καιρούς πολλοί οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα, χρηματοδοτούνται μυστικά, από κράτη και μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ο απόλυτος έλεγχος του κόσμου από μια μικρή μερίδα ανθρώπων παγκοσμίως, οι οποίοι ως απότερο σκοπό έχουν το κέρδος και την εξουσία. Για τον λόγο αυτό, έχουν γίνει πειράματα ως προς την ψυχολογία του ανθρώπινου είδους και πως αυτή επηρεάζεται. Παρακάτω, θα δείτε ένα βίντεο από ένα πείραμα με την ονομασία Asch.
Το πείραμα Asch, ένα ψυχολογικό πείραμα "συμμόρφωση" ενός ατόμου στις ομάδες. Τι εννοεί ο ποιητής ? Πολύ απλά, αν γύρω σου, υπάρχουν άνθρωποι, που συνεχώς επιμένουν να λένε για μια λανθασμένη άποψη, ακόμα κια αν εσύ ξέρεις ποια είναι η σωστή άποψη, ακούγωντας συνέχεια, τους γύρω σου να λένε το λάθος, στο τέλος θα πιστέψεις ότι το λάθος είναι σωστό και το σωστό λάθος.

Solomon Asch

Στο συγκεκριμένο πείραμα, το οποίο, επινόησε ο Solomon Asch, εξού και το όνομα του πειράματος, πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων από τους οποίους, ο ένας είναι το άτομο που στοχεύει το εν λόγω πείραμα "συμμόρφωσης" και οι άλλοι είναι ηθοποιοί, πράγμα που δεν γνωρίζει το θύμα. Οι ηθοποιοί είναι συνενοημένοι σε αληθοφανείς ερωτήσεις που θα γίνονται, να απαντάνε λάθος, έτσι ώστε στο τέλος να επηρεαστεί η σκέψη και το μυαλό, του ατόμου, που στοχεύει το πείραμα.
Είναι ενδιαφέρον ,το αποτέλεσμα και μας αποδεικνύει ότι, θα πρέπει πάντα, αυτά τα οποία μας συμβαίνουν να τα αναλύουμε, να τα σκεπτόμαστε και να αντιδράμε. Ένα ανάλογο παράδειγμα συμμόρφωσης που γίνεται στις μέρες μας, είναι με το θέμα τις κρίσης....Εδώ και μήνες μιλάγανε για το έλλειμα της Ελλάδας το οποίο οι ίδιοι έκρυβαν από το 2000, μέσα από τις τηλεοράσεις, τα ραδιοφωνα τις εφημερίδες..Όπου και να γυρίσεις λένε για αυτό...(μην νομίζεται ότι γίνεται στην Ελλάδα μόνο, γίνεται παντού) όταν λοιπόν μετά από μήνες έρχονται να πάρουν ζεστό χρήμα, να κερδίσουν ακόμα παραπάνω, σου επιβάλλουν φόρους πρόστιμα και εσύ πλέον μετά από τόσο πλύση εγκεφάλου, είσαι έτοιμος να δεχτείς, χωρίς αντιδράσεις χωρίς τίποτα. Απλά σκέπτεσαι, μετά άπο όλη αυτήν την κατακεραύνωση, που δέχεσαι, ότι πρέπει να το κάνεις. ....ΟΧΙ δεν πρέπει να το κάνεις ...σκέψου το, αναλύσε το, ψάξτο και μην ακούς τι λένε και τι γράφουν ...το κάνουν για να σε ελένξουν. Αντέδρασε. Αυτό που έγω ξέρω να πώ σαν τέλος είναι ότι ....."πνεύμα ανήσυχο, λαός μορφωμένος, κοινωνία δίχως τέλος".

...........ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.............


ΠΗΓΗ:http://www.youtube.com/watch?v=P7tVy88FTJE&feature=related,  Συντάκτης : Αντώνης Θεοδωρίδης (http://kakakia.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου