Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ .....



Τι σπρώχνει άραγε παιδιά να σκοτώνουν - και μάλιστα τους συμμαθητές τους; Το Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα αναζήτησε την απάντηση στις Η.Π.Α. όπου το φαινόμενο των παιδιών που δολοφονούν μέσα στα σχολεία έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.


Το πιο ανεξήγητο και ανησυχητικό περιστατικό σημειώθηκε στο Τζόνσμπορο, μια μικρή πόλη στον αμερικανικό νότο: για πρώτη φορά σε ένα δημοτικό σχολείο, ένας 11χρονος μαθητής μαζί με έναν 13χρονο φίλο του, δολοφόνησαν τέσσερις συμμαθήτριες και την δασκάλα τους.





Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με τις συγκλονιστικές διηγήσεις δύο μητέρων οι οποίες μαθαίνουν ότι στο σχολείο των παιδιών τους έπεσαν πυροβολισμοί και υπάρχουν νεκροί. Μέσα από τις διηγήσεις άλλων μαρτύρων παρακολουθούμε την πορεία των δύο δολοφόνων που έχουν στήσει μία κανονική ενέδρα: αφού κλέβουν όπλα από το σπίτι του ενός, ενεργοποιούν το συναγερμό για τις πυρκαγιές, οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο όπου γίνονται εύκολος στόχος για τους δύο συμμαθητές. Μια δασκάλα που επέζησε δείχνει στο φακό της εκπομπής τις πιστωτικές της κάρτες, μισοτρυπημένες από τις σφαίρες που χτύπησαν την τσάντα της...


Η συνέχεια του ντοκιμαντέρ προσπαθεί να απαντήσει στο αρχικό ερώτημα: ποιες είναι οι αιτίες του κακού που έχει στιγματίσει τη μικρή πόλη; Οι θεωρίες της φτώχειας, της εγκληματικότητας των μαύρων και των διαλυμένων οικογενειών, σε αυτή την περίπτωση, δεν έχουν καμία ισχύ. Ψυχολόγοι και εγκληματολόγοι, γονείς και δάσκαλοι των παιδιών καθώς και ο ιερέας που λειτουργούσε τον Μίτσελ, προσδιορίζουν μια σειρά από άλλες αιτίες.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ







ΠΗΓΗ:http://www.youtube.com/watch?v=c83qzkNWDFc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου