Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το Μουσείο του Ντένβερ για την Φύση και Επιστήμη αποκαλύπτει φωτογραφια της Κοίλης Γης στην Ανταρκτική στα Εγκαίνια του. Bίντεο...




Ο Chris, ένας θαρραλέος ερευνητης για την κούφια γη παρευρεθηκε στα εγκαινια του μουσείου του  Denver, Colorado και έκανε επίσκεψη στο έκθεμα '' Οδύσσεια του Διαστήματος ''όταν   βρήκε  μια προβολή της γης σε μια πολύ μεγάλη σφαίρα.  

Όταν ένας από τους θεατές ζήτησε την αδεια για να για να περιστρέψει τους πόλους προς τα κάτω ώστε να μπορέσει να εξετάσει την μητρική κατάσταση της Αλάσκα, ο Chris πήγε γύρω στο τέλος της  λιγότερης δημοφιλης «άκρης» για να δει τι θα μπορούσε να δει από την Ανταρκτική.  

Έπαθε σοκ και έκπληξή οταν είδε μπροστά του, με  σαφήνεια, ένα καλά καθορισμένο άνοιγμα στο πιο νότιο πόλο, όπου θα περίμενε κανείς να δει το άνοιγμα προς το εσωτερικό της κοίλης γης.





Όλοι ήξεραν ότι ήταν απλώς ήταν θέμα χρόνου.

Με το ρυθμό ανάπτυξης του Διαδικτύου και τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών, ο χρόνος περνά και η απόλυτη εξαφάνιση του  μανδύα του απορρήτου που τυλίγεται σε μερικά από τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των εποχών πλησιάζει στο τέλος  γρήγορα.



Ο ρυθμός της τήξης των πάγων στην Αρκτική έχει κάνει κάποιους εμπειρογνώμονες να  προβλέπουν να ανοίγει ο δρόμος στην Αρκτικής για την ναυτιλία και να γίνεται  εμπορικοε δρόμος ο Αρκτικός Κύκλος μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας.

Εκτός από την τρύπα στο πόλο, ο Chris επισημαίνει ότι η τήξη και το ράγισμα του πάγου είναι ορατό στην Ανταρκτική, που συνήθως κρύβεται και δεν εμφανίζεται στις τρέχουσες δορυφορικές εικόνες. Αυτη είναι μια σπουδαία ανακάλυψη  από έναν ενθουσιώδης συνάδελφο ερευνητη της  κούφιας γης !







ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου