Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Να αλλάξει όνομα η Ελλάδα Ζητα ελληνικής καταγωγής Γερμανος ευρωβουλευτής


Να αλλάξει όνομα η Ελλάδα για να κάνει μια νέα αρχή, ζητά σε συνέντευξή του στη Bild o ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας   Γιώργος Χατζημαρκάκης!



Συγκεκριμένα προτείνει την αλλαγή της διεθνούς ονομασίας της Ελλάδας σε «Hellas».   ώστε η χώρα να κάνει «μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα», όπως υποστηρίζει . Δείχνει να μην γνωρίζει  όμως κ. Χατζημαρκάκης ότι ούτως ή άλλως  Hellas είναι η  επίσημη διεθνής ονομασία της χώρας  (ή Hellenic Republic η Ελληνική Δημοκρατία)…

Σοκάρουν επίσης οι δηλώσεις του κ. Χατζημαρκάκη στη Bild για τον κίνδυνο ενός πολέμου μεταξύ των φτωχών στη χώρα μας. «Ήδη σήμερα ανταγωνίζονται στις χωματερές της Αθήνας οι πιο φτωχοί Έλληνες και οι παράνομοι μετανάστες για αποφάγια. Θέλουμε να διακινδυνεύσουμε έναν πραγματικό πόλεμο, λόγω της φτώχειας στην Ελλάδα; Θα επιτρέψουμε να σκοτώνουν οι άνθρωποι για την τροφή;»  διερωτήθηκε κ. Χατζημαρκάκης. «Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία» προειδοποιεί. Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων προτείνει επίσης  τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών και  απορρίπτει την  πρόταση  της Γερμανίας για ορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα.

Σαν «καλύτερη και ριζοσπαστικότερη λύση»  χαρακτηρίζει τη  διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και τον  σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Λουκά Παπαδήμο. «Ο Μάριο Μόντι μας δείχνει πώς μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα» υποστηρίζει.

Ο  Γιώργος Χατζημαρκάκης επιρρίπτει την ευθύνη στο πολιτικό σύστημα για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. «Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να υπόσχονται εργασία στο Δημόσιο και άλλες μικρές χάρες, με αντάλλαγμα την ψήφο» τονίζει.  

Δημοσκόπηση στη Bild: καλύτερα η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ    

Η Bild δημοσιεύει σήμερα και δημοσκόπηση,  σύμφωνα με την  οποία το 53% των Γερμανών θεωρεί  ότι θα ήταν καλύτερα για το ευρώ αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και επέστρεφε στη δραχμή. Το αντίθετο πιστεύει  το 34% των ερωτηθέντων.  Το  80%  επίσης των ερωτηθέντων διαφωνεί με την  περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, με 130 δισεκατομμύρια  ευρώ , εάν δεν πληρούνται οι όροι σταθεροποίησης.

πηγη:http://www.star.gr/politics/129134/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου