Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ: ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΘ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ




Ξέρουμε ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη προκαλείται ένα γενικό λιώσιμο των πάγων στους πόλους, καθώς και στα ψηλά βουνά που διατηρούν παγετώνες.
Όμως παρά τις πρόσφατες καταγραφές αποκόλλησης τεράστιων παγόβουνων από την Ανταρτική εμφανίζεται εκεί ένα περίεργο  φαινόμενο.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι πάγοι στην παγωμένη ήπειρο αυξάνονται!


Η αύξηση αυτή των θαλάσσιων πάγων φαίνεται, μετά από τις σχετικές ερευνάς και τις          << επιστημονικές>> ανακοινώσεις, ότι συνδέεται με την τρύπα του όζοντος.
Οι ερευνητές που κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, διεξήγαγαν μια έρευνα προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν μερικά από τα ανεξήγητα μυστήρια, τα οποία σχετίζονται με το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές με τη βοήθεια της ΝΑΣΑ και αγγλικής επιστημονικής εταιρίας παρατήρησαν ότι, ενώ οι πάγοι του Βόρειου Πόλου λιώνουν με διαρκώς αυξανομένη ταχύτητα, αυτοί που περιβάλλουν την Ανταρτική αυξάνονται  συνεχώς .
Ανακοίνωσαν λοιπόν ότι γι’ αυτό πρέπει να ευθύνεται η τρύπα του όζοντος, η οποία έχει δημιουργηθεί μόνο στον Νότιο Πόλο. 

Αυτό  είναι ένα άλλο μυστήριο που θα χρειαστεί έρευνα, αφού είναι περίεργο  το ότι ο Βόρειος Πόλος δεν έχει αυτό το πρόβλημα.
Ωστόσο, η εξαφάνιση του όζοντος επιτρέπει στα μικροκύματα που έρχονται από τον ήλιο να περνούν από την ατμόσφαιρα και να φτάνουν μέχρι την επιφάνεια της γης.
Το λογικό είναι να υπερθερμαίνουν τους πάγους της Ανταρτικής και να τους λιώνουν σταδιακά. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, αφού παρά το ότι αποσπώνται τεραστία παγόβουνα, οι πάγοι αυξάνουν.

ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ


Το περίεργο αυτό φαινόμενο οφείλεται στις παρεμβάσεις της μεν Λευκής Αδελφότητας  που αργά  και σταθερά θέλει να εξαφανίσει τους πάγους από την Ανταρτική, της δε μαύρης που αυξάνει τους πάγους χάρη στις παρεμβάσεις των ανθρώπων της που δεν  είναι άλλοι από τους Γερμανοουκρανους της αποικίας 211  και τους ξεχασμένους Άτλαντες της Κανταθ που χειρίζονται την πανάρχαια παγοποιητική μονάδα. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε θέματα που κάνεις δεν μπορεί να ελέγξει, η τρύπα του όζοντος προκάλεσε πτώση της θερμοκρασίας της στρατόσφαιρας και προκάλεσε  μεταβολή στο  καιρικό σύστημα και μάλιστα μετέβαλλε κυρίως τους άνεμους, οι όποιοι πνέουν από την Ανταρτική.

Οι άνεμοι άρχισαν να φύσουν  από τη στεριά με κατεύθυνση προς την ανοιχτοί θάλασσα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι ρίχτοντας την θερμοκρασία των επιφανειακών υδάτων, άρχισαν να δημιουργούνται περισσότεροι πάγοι.

Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια του 1980, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από την Ανταρτική μια μεγάλη τρύπα στο στρώμα του όζοντος.
Την αιτία απέδωσαν στις πτήσεις των αεροπλάνων, στα διάφορα ειδή φρεον που χρησιμοποιούνται σε ψυγεία και κλιματιστικά, στους χημικούς προωθητές, που περιλαμβάνονται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως οι διαφορές κολόνιες, στα αποσμητικά και γενικά στα υλικά που βρίσκονται υπό πίεση μέσα σε τενεκεδένια κουτάκια αεροζόλ.
Ξέχασαν όμως ότι πάνω από την Ανταρτική δεν περνούν αεροσκάφη, ούτε χρησιμοποιούνται εκεί μαζικά αεροζόλ σπρέι.

Σήμερα η τρύπα του όζοντος, για καλή μας τύχη, υποτίθεται ότι εξουδετερώνει κάποιες από τις συνέπειες που έχει στο περιβάλλον το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Αυτή όμως η τύχη δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα.
Μετά από τις σχετικές ρυθμίσεις και προσπάθειες για ελάττωση των αέριων που προκαλούν την τρύπα, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η τρύπα στο όζον θα κλείσει τελείως πριν από το τέλος του 21ου αιώνα.
Αυτό φυσικά θα πρέπει να έχει σαν αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων και στην Ανταρτική.
Κάνεις ωστόσο δεν μας είπε, γιατί έγινε τρύπα που προκαλείται από τις πτήσεις των αεροπλάνων και την χρήση των σπρέι, εκεί που …..δεν πετούν αεροπλάνα ούτε χρησιμοποιούν σπρέι.

Η αποκρυπτογράφηση των μηχανισμών του περιβάλλοντος στην Ανταρτική έχει τεράστια σημασία για την επιστημονική κοινότητα.
Ο κυρίως λόγος είναι επειδή σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη βρίσκεται αποθηκευμένη ποσότητα πάγου ικανή να προκαλέσει ( εάν λιώσει) άνοδο του επιπέδου των ωκεανών κατά 57 μέτρα.
Αλλά, όπως είναι φυσικό, ακόμα και η τήξη ενός μόνο ποσοστού θα απειλήσει όχι μόνο πολλά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, αλλα και τις μεγάλες παράκτιες πόλεις σε ολόκληρο  τον πλανήτη.
Το ακαριαίο λιώσιμο όλων των πάγων βεβαία θα προκαλέσει τσουναμι ύψους πολλών χιλιάδων μέτρων που , καθώς θα προχωρεί, θα γιγαντώνεται, θα κατακλύζει την στεριά, όπου την συναντήσει, και μετά θα παλινδρομεί σχηματίζοντας νέα τσούξαμε.
Η καταστροφή δηλαδή, του Δευκαλίωνος σε όλο της το μεγαλείο.

Η Ανταρτική λοιπόν δεν κρύβει μόνο πάγους και πιγκουίνους στην τεράστια έκταση της.
Όπως φαίνεται κρύβει και τα κλειδιά για το μέλλον του πλανητη και την επιβιωση της ανθρωπότητας γενικότερα, αφού αποτελεί το μεγάλο όπλο της Μαύρης Αδελφότητας που δεν έχει πει ακόμη την τελευταία κουβέντα στη μάχη για τη γη.




Οι αδελφότητες του σκότους. Τόμος 5, κεφάλαιο 16,Τα μυστήρια των πάγων , Λιακοπουλος Δημοσθένης, σελ 249-250-251-252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου