Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Σώμα σε σχήμα σκορπιού κατέγραψαν στην Αφροδίτη οι επιστήμονες;;



Ένας Ρώσος επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ζωή στην Αφροδίτη κατόπιν ανάλυσης φωτογραφιών που τράβηξε Σοβιετικό σκάφος που ακούμπησε στην επιφάνεια του πλανήτη πριν 30 χρόνια.
Τις φωτογραφίες έλαβε το μη επανδρωμένο διαστημικό ερευνητικό σκάφος Venus 13 το 1982. Ο Λεονίντ Κσανφομαλίτι, επιστήμονας του Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, υποστηρίζει πως στις φωτογραφίες διακρίνεται ένα σώμα σε σχήμα σκορπιού, ένας δίσκος και ένα αντικείμενο που κινείται τη στιγμή που η κάμερα του Venus 13 βιντεοσκοπεί τη σκηνή.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Russian Solar System Research, Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να «τραβήξουν» φωτογραφίες εξωγήινης ζωής στη Αφροδίτη από το 1982. Το άρθρο, που υπογράφει ο Leonid Ksanfomaliti από Διαστημικό Ερευνητικό Κέντρο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, παρουσιάζει ένα αναλυτικό πανοραμικό βίντεο 126 λεπτών.

«Χωρίς να απορρίψουμε ότι ζωή είναι αδύνατη στην Αφροδίτη, δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν στον πλανήτη, με βάση τις εικόνες που ελήφθησαν παρατηρούμε κάποια μορφολογικά χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι κάποια αντικείμενα που κατεγράφησαν διαθέτουν ιδιότητες έμβιων όντων», τονίζει ο ερευνητής.

Ο Κσανφομαλίτι λέει ότι πρόκειται για μια σκορπιοειδή μορφή ζωής.

Μια άλλη λήψη εντοπίζει, σύμφωνα με το Ρώσο επιστήμονα διάφορα αντικείμενα που δείχνουν να κινούνται σαν ζωντανά, συμπεριλαμβανομένου του σκορπιού και ενός δίσκου.

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε απόσταση απο τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Όταν παρατηρούμε την Αφροδίτη με γυμνό μάτι είναι το πιο λαμπερό αντικείμενο στον ουρανό μετά απο τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Η Αφροδίτη είναι ένας από τους τέσσερις εσωτερικούς, γαιώδεις πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος. Απέχει κατα μέσο όρο 108 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο. Η τροχιά της περιφοράς της Αφροδίτης γύρω από τον Ήλιο είναι σχεδόν κυκλική, αντίθετα με τους άλλους πλανήτες των οποίων οι ελλειπτικές τροχιές παρουσιάζουν μεγαλύτερη εκκεντρότητα. Η περίοδος περιφοράς είναι 0,62 γήινα έτη. Η ελάχιστη απόσταση απο τη Γη είναι 38 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη είναι 257 εκατομμύρια χιλιόμετρα· έτσι η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που βρίσκεται πιο κοντά στη Γη.

Η Αφροδίτη ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους, καθώς είναι εύκολα ορατή στον ουρανό. Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Εωσφόρος ("αυτός που φέρνει φως") όταν εμφανίζονταν το πρωί και Έσπερος το βράδυ. Η σύγχρονη λαϊκή ονομασία της είναι αντίστοιχα Αυγερινός και Αποσπερίτης.

Είναι ο πιο εύκολα προσεγγίσιμος πλανήτης του ηλιακού συστήματος για αποστολές από τη Γη· ένα ταξίδι έως αυτήν απαιτεί, με τη σημερινή τεχνολογία, μολις τέσσερις μήνες. Έτσι, υπήρξε στόχος πολλών μη επανδρωμένων εξερευνητικών διαστημικών αποστολών κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση, όμως το ενδιαφέρον ατόνησε κάπως όταν διαπιστώθηκαν οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνειά της. Προηγουμένως, πιστευόταν ότι κάτω από τα πυκνά σύννεφα μπορεί να υπήρχαν ωκεανοί και ενδεχομένως ζωή.

Η πρώτη επιτυχημένη αποστολή ήταν ο Mariner 2 των Αμερικανών, που μας έστειλε τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη το 1962.

ΠΗΓΗ:http://ksypnakos.blogspot.com/2012/02/video.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου