Φιλιππος Β. |
Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η άποψη των ανθρωπολόγων Ν. Ξηροτυρη, Gr Landenscheidt και Αν. Μπαρτζιωκα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο σκελετός του τάφου ΙΙ στον οποίο φέρεται να έχει ταφεί ο Φίλλιπος Β δεν φέρει κανέναν τραυματισμό στα πόδια και στο κρανίο, ενώ, όπως είναι γνωστό, είχε συγκεκριμένες σωματικές κακώσεις από τραυματισμούς στα πεδία των μαχών.
Ηταν ο ταφος του Μ.Αλεξανδρου; |
Σχετικά πρόσφατα ο Γάλλος καθηγητής Αρχαιολογίας, Jean Yvest Ampereur, αρχηγός της Γαλλικής Αρχαιολογικής αποστολής στην Αλεξάνδρεια, δήλωσε:<< Μέσα σε ταφροδοχα αγγεία της Ελληνιστικής εποχής που βρεθήκαν στη Νεκρόπολη της Αλεξάνδρειας του 3ου αιώνα π.Χ. υπήρχαν οστά από καύση και ταφή νεκρών με μια ιδιαιτερότητα που δεν συναντάμε πουθενά αλλού στον ελληνικό κόσμο. Η ιδιαιτερότητα αυτή συνίσταται στην τοποθέτηση των οστών από τους ιερείς μετά την καύση με την εξής σειρά στα αγγεία: πρώτα τα οστά των ποδιών, ακολούθως τα οστά του κορμιού και τέλος τα οστά του κρανίου>>.
Αυτήν την ιδιαιτερότητα τη συναντούμε ξανά στο μυστηριώδη τάφο ΙΙ Της Βεργίνας όπου οι ανθρωπολόγοι διαπίστωσαν ότι τα οστά τοποθετήθηκαν με τη συγκεκριμένη σειρά…..
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Η Χίμαιρα των Αρχαιολόγων, Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΔΗΣ ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ,ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ, ΣΤΕΛΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ,ΣΕΛ 70-71.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου