Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Mήνυση για εσχάτη προδοσία του Δημητρης Αντωνιου- Εξελιξεις


Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Το μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα «ψηφίστηκε» διεκπεραιωτικά, με τους ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) και του ΛΑΟΣ την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή ως ο «νόμος» 3845/06-05-2010 και θα αναφέρεται στο εξής στην μήνυσή μου ως «μνημόνιο». Είναι ενδιαφέρον ότι στην συνεδρίαση αυτή το ΚΚΕ –δια στόματος της αρχηγού της Αλέκας Παπαρήγα θεώρησε το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ, ως εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΔΝΤ και γι αυτό ζητά την εφαρμογή του άρθρου 28 του Συντάγματος για την ψήφισή του, το οποίο προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τ. υπουργός δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ρ/σ Σκάι, σημείωσε ότι «επί της ουσίας πρόκειται για σύμβαση, αλλά η κυβέρνηση το φέρνει με τη μορφή νόμου για να αποφευχθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών».
Έγκριτοι Συνταγματολόγοι, ωστόσο εκτιμούν πως η μήνυση του κ. Αντωνίου δεν θα έχει κάποια τύχη στη Βουλή. Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Χρυσόγονος δηλώνει στο newsbomb.gr «Δε νοείται σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με τα Άρθρα 61 και 61 του Συντάγματος, ποινική δίωξη κατά βουλευτή για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Επομένως, η μήνυση που υποβλήθηκε κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο , είναι προδήλως αβάσιμη.
Για τους υπουργούς υπάρχει ποινική ευθύνη, ενώ για τους βουλευτές όχι, παρά μόνον για πράξεις που τελέστηκαν έξω από την άσκηση των καθηκόντων τους. Για ο,τιδήποτε είπαν ή ψήφισαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν αναγνωρίζεται καμία ποινική ευθύνη. Είναι σαν να ζητήσουμε από ψηφοφόρους που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ , το λόγο γιατί ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα» τονίζει ο κ. Χρυσόγονος.
Οι απόψεις των Συνταγματολόγων συγκλίνουν στην άποψη ότι δεν στοιχειοθετείται κανένα ποινικό αδίκημα από την ψήφο ενός βουλευτή. Ο Νομοθέτης έχει φροντίσει να προστατεύσει τον βουλευτή από μηνύσεις που θα κατατίθεντο σε βάρος του για ο,τιδήποτε ψηφίζει. Πολιτικά μπορεί να του καταλογισθεί ο,τιδήποτε , ποινικά όμως δεν στοιχειοθετείται αδίκημα.
Ο κ. Αντωνίου, ωστόσο, δηλώνει πεπεισμένος πως θα δικαιωθεί, επιτελώντας το καθήκον του προς την Ελλάδα, το λαό της και την ιστορία της. ΠΗΓΗ:http://www.ellinikanea.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=5611%3Am%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1&Itemid=24    

 

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ? ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ  k ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥΣ? (μια εκτίμηση)


 

Από την αρχή μου γεννήθηκαν υποψίες για την ορμητική εμφάνιση του αντιμνημονιακού αγώνα, μεγαλο-καθηγάδων της πανεπιστημιακής ευνοιοκρατούμενης ελίτ, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα είχαν εκθρέψει και αρμέξει στην συνέχεια το κρατικό αυτό τέρας που τώρα δήθεν πολεμούσαν. Και οι καθηγητάδες αυτοί είναι οι ΚασσιμαδοΜπέηδες και ο Κ. Χρυσόγονος. 


Οι υποψίες μου γιγαντώθηκαν όταν τους επιτήμισα δημόσια την 15-06-2011 στο ΔΣΑ γιατί αρνούνται να καταθέσουν μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των πολιτικών-προδοτών, την στιγμή οι ίδιοι αυτοί κατηγορούν τους πρώτους  ότι εκχώρησαν de facto παράνομα την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος στην Τρόικα κι αντ` αυτού καταθέτουν –τους «κατηγόρησα» επίσης-μια εσφαλμένη και καταδικασμένη σε αποτυχία προσφυγής τον ΣτΕ κατά της συνταγματικότητας του Μνημονίου, με δεδομένο ότι το ΣτΕ είναι αναρμόδιο να κρίνει το συγκεκριμένο θέμα, επειδή το Μνημόνιο δεν είναι εφαρμοστικός (εκτελεστικός) νόμος, όπως κι έγινε φυσικά. Και λέω εγώ τώρα: Λες η προσφυγή αυτή να ήταν προσχηματικά προδοτική, ώστε η απόρριψη της να αποτελέσει δεδικασμένο υπέρ του Μνημονίου? Εσείς τι λέτε? Και γιατί δεν προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια κατά της συνταγματικότητας της Δανειακής Σύμβασης, η οποία είναι καταφανώς άκυρη, εκτός των άλλων και κυρίως, λόγω της κατάλυσης της εθνικής μας κυριαρχίας.?  Και τέλος, γιατί ο Χρυσόγονος αρνήθηκε σε δική μου τηλεφωνική άμεση αίτηση τον Ιούνιο του 2010 να αναλάβει συνήγορός μου στην μήνυσή μου, με το απίθανο επιχείρημα ότι «αυτός δεν είανι ειδικός, επειδή είναι συνταγματολόγος»? Μα ακριβώς συνταγματολόγος είναι ο ειδικός για την υπόθεση αυτή.


Ο Κ. Χρυσόγονος - Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης- χθές, απατώντας σε ερώτηση του newsbomb.gr σχετικά με την  μήνυσή μου απάντησε με τον εξής απίστευτο τρόπο (http://www.newsbomb.gr/politi kh/story/80715/mhnysh-gia-esch ath-prodosia):


 «Δε νοείται σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με τα Άρθρα 61 και 61 του Συντάγματος, ποινική δίωξη κατά βουλευτή για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Επομένως, η μήνυση που υποβλήθηκε κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο , είναι προδήλως αβάσιμη. Για τους υπουργούς υπάρχει ποινική ευθύνη, ενώ για τους βουλευτές όχι, παρά μόνον για πράξεις που τελέστηκαν έξω από την άσκηση των καθηκόντων τους. Για ο,τιδήποτε είπαν ή ψήφισαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν αναγνωρίζεται καμία ποινική ευθύνη. Είναι σαν να ζητήσουμε από ψηφοφόρους που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ , το λόγο γιατί ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα» τονίζει ο κ.. Χρυσόγονος.


Τι λές ρε μεγάλε Καθηγηταρά? Οι βουλευτές έχουν ασυλία όταν Προδίδουν την χώρα και οι υπουργοί δεν έχουν? Πριν ακόμα σου κάνω μάθημα συνταγματικού δικαίου και καταρρίψω παταγωδώς τις παραπάνω προδοτικές σου απόψεις, ας ρωτήσουμε τον κοινό νου αν αυτά που λές στέκουν λογικά, ηθικά και πολιτικά. Τι θές να πείς? Ότι οι βουλευτές μπορεί να ψηφίσουν την παράδοση της χώρας σε ξένες δυνάμεις- διαπράττοντας Εσχάτη Προδοσία, χωρίς συνέπειες? Σε παραδίνω στην Ελληνική ψυχή. Και τώρα μάθε και λίγο συνταγματικό δίκαιο:


Aπάντηση στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κ. Χρυσόγονο: Συμφωνώ ότι η γνώμη και ψήφο των βουλευτών κατά την άσκηση των καθηκόντων των δεν ποινικοποιείται (Συντ. 60, 61). Εκτός από μία. Αυτήν που εκχωρεί Εθνική Κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις (παράβαση του υψίσου καθήκοντός των και  ταυτόχρονα του όρκου των «για την πίστη των στο δημοκρατικό πολίτευμα και το Σύνταγμα», (καθώς και για συκοφαντική δυσφήμηση) (Συντ. 59,60,61, Σπινέλης). Τέτοια γνώμη και ψήφο συνιστά Εσχάτη Προδοσία Κε Καθηγητά!!, όπως είναι και λογικά προφανές. Συμφωνείτε? Και μια ερώτηση. Εσύ γιατί δεν έκανες μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των υπουργών (τουλάχιστον) όταν κατηγορείς νύχτα-μέρα δημόσια την Κυβέρνηση ότη έχε εκχωρήσει την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδος? Και μία ακόμα: Είστε φίλος του Ευ. Βενιζέλου? Έχετε συγγράψει συγγράμματα μαζί? Πότε γίνατε καθηγητής? Υποψιάζομαι την 10ετία του 80 επί ΠΑΣΟΚ.. Ο Δούρρειος Ίππος είναι Ελληνικό Εφεύρημα. ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


Θαυμάστε από άρθρο του Κ. Χρυσόγονου: "...Τα δύο τρέχοντα σε βάρος μας Μνημόνια συνιστούν έναν εκ των προτέρων καθορισμό πάσης πολιτικής της χώρας. Ισοδυναμούν με εκχώρηση της αρμοδιότητας χάραξης και εφαρμογής της οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο τίθενται υπό τον άμεσο έλεγχο της Τρόϊκα, αφού κάθε μη συμμόρφωση θα συνεπάγεται τη μη εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου και άρα την παύση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Πρόκειται επομένως για de facto εκχώρηση της εξωτερικής οικονομικής κυριαρχίας της χώρας...". ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ!


Συμπέρασμα (εκτίμηση): O K. Xρυσόγονος συγκαλύπτει τις ποινικές ευθύνες των προδοτών-βουλευτών, ενσπείρει τον φόβο και την ηττοπάθεια στον σκλαβωμένο ελληνικό λαό, παροτρύνει και ενθαρρύνει -ουσιαστικά- τους προδότες βουλευτές και σε άλλες προδοσίες, καθησυχάζοντάς τους ότι δεν φέρουν ποινικές ευθύνες για το κακούργημά του αυτό. Οι πράξεις αυτές του Χρυσόγονου συνιστούν –κατά την γνώμη μου-παράβαση του άρθρο ΠΚ 135 (προπαρασκευαστικές πράξεις για εσχάτη προδοσία), τομ οποίο συνιστά βαρύτατο κακούργημα επιφέρον της ποινή της κάθερξης. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος σαν ανίδεος καθηγητής και θα πρέπει να απολυθεί από μια επόμενη εθνική-πατριωτική βουλή, ως συνιστών κίνδυνο για την ασφάλεια και ακεραιότητα της χώρας.

Οι Δούρρειοι Ίπποι αποκαλύπτονται. Μεγάλη η λίστα των Προδοτών. Μεγαλύτερη  η λίστα όμως και των Τιμωρών των !! Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε σε λίγο !!


Δημ. Αντωνίου

ΔΗΜ.  ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 Πηγη:http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/09/m_25.html#.Tn9Vaok04Qk.facebook

1 σχόλιο:

  1. ΧΑΣΜΑ: Μπορείς να αναρτήσεις και την απάντησή μου στον Χρυσόγονο με τίτλο: "Τι περιέχουν οι Δούρρειοι ίπποι της Τρόικας" σε παρακαλώ? που θα το βρείς στο f/b και στο www.zoidosia.blogspot.com
    σε παρακαλώ? γιατί εδώ δεν το πιάνει δεν ξέρω γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή