Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΜΠΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ


Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, διάφορα περιστατικά απέδειξαν ότι το φαινόμενο του βαμπιρισμου δεν εξαλείφτηκε, δεν αποτελούσε δεισιδαιμονία που η ραγδαία επιστημονική ανάπτυξη την ξεγύμνωσε. Αντιθέτως, υπενθύμισε στον, ικανοποιημένο από την ασφάλεια  της  πεζής λογικής, άνθρωπο ότι κάτι αλλόκοσμο ζει παράλληλα μαζί του. Ζει και τον απειλεί….
Στο Αννόβερο της Γερμανίας, εν έτη 1924, ένας άνθρωπος με τον τίτλο φονιάς – βρικόλακας τρομοκράτησε τη γερμανική κοινωνία. Ο  Fritz Haarman σκότωσε συνολικά 24 νεαρούς άνδρες , τους οποίους στη συνέχεια δάγκωνε στο λαιμό πίνοντας το αίμα τους. Οι αρχές συνέλαβαν τον άντρα, ενώ το περιστατικό αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να ξεχαστεί γρήγορα.
Το 1977, ένας άλλος << βρικόλακας>> έκανε την εμφάνιση του στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας. Ένας άντρας, ονόματι Richard Chase,  σκότωσε αρκετούς ανθρώπους από τους οποίους στη συνέχεια έπαιρνε το αίμα, το τοποθετούσε σε ποτήρι και στη συνέχεια το έπινε.
Μέσα στα θύματα του και ένα μωρό, το οποίο αφού σκότωσε και στράγγισε από αίμα, πέταξε το άψυχο σώμα του στα σκουπίδια. Συμφώνα με την κατάθεση του Richard Chase στις αστυνομικές Αρχές, πίστευε ότι έπασχε από μια μόλυνση του αίματος. Αντιμετώπιζε την αρρώστια του με το να πίνει το αίμα των θυμάτων του. Σε ηλικία 31 ετών, εν έτη 1980, αυτοκτόνησε στην φυλακή στην οποία κρατούνταν.
Η πιο χαρακτηριστική όμως, και συνάμα φρικιαστική, περίπτωση σύγχρονου << βρικόλακα>> συναντιέται στη Στολχομη της Σουηδίας, τη χρονική περίοδο 1982 – 1987. Κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών ετών, επτά συνολικά εκδιδόμενες γυναίκες (πόρνες) σκοτώθηκαν και τα πτώματα τους βρεθήκαν διαμελισμένα με χειρουργικό τρόπο και στραγγισμένα από αίμα. Γι’ αυτούς τους φόνους, οι Αρχές συνέλαβαν τους ιατρούς  Teet Haerm και  Thomas Allgren.
Η κοινωνία της Σουηδίας υπέστη σοκ, διότι και οι δυο συλληφθέντες αποτελούσαν διαπρεπείς προσωπικότητες της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Μάλιστα ο  Teet Haerm ήταν ο ανώτερος ιατροδικαστής της αστυνομίας και αυτός είχε εξετάσει τα πτώματα των περισσότερων δολοφονηθέντων γυναικών.
Από την άλλη ο Thomas Allgren ήταν γνωστός δερματολόγος και πολύ φίλος του κ. Haerm. Η κατάθεση του Allgren  ήταν καταπέλτης κατά του φίλου του: σε αυτήν ομολογούσε ότι ο διαπρεπείς ιατροδικαστής αισθανόταν συχνά την επιθυμία να κακοποιήσει και να δολοφονήσει πόρνες, ενώ μετά το πέρας των εγκλημάτων του στράγγιζε τα πτώματα και έπινε το αίμα τους.  
ΘΡΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ,ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ,ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΙΚΙΡΗ ΣΕΛ.182-183

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου