Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ; Διαφημιστικό με Νεφελίμ

   ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ;


Οι ανθρωποφάγοι Κυνοκέφαλοι ήταν μία από τις 17 Μιαρές Φυλές που κατοικούσαν στη Γη του Σκότους, από την οποία, σύμφωνα με τον Αραβικό θρύλο, πέρασε ο Αλέξανδρος κατά την αναζήτηση του για το νερό που θα του έδινε την αθανασία.
Ο Ψευδο-Καλλισθένης αναφέρει τα ονόματα των 17 Μιαρών Φυλών στα ελληνικά (Γότθοι, Μαγγόθοι, Ανάγες, Αγώκοι, Εξαύθεισι, Ανθρωποφάγοι, Κυνοκέφαλοι, Φάρδειοι, Αλενέοι, Φυσονίκαιοι, Ασίνεοι, Δραραίοι, Δεφαρείς, Φυτηναίοι, Θελματαίοι, Μαρμύθαι, Αγριμανθέοι), και κάνει λόγο για μια χάλκινη πύλη που διέταξε ο Αλέξανδρος να κατασκευάσουν και να την αλείψουν με Σιακήνθη (ένα υλικό τόσο ανθεκτικό που ούτε ο σίδηρος τον καταστρέφει αλλά ούτε η φωτιά) ώστε να κλειστούν για πάντα και οι 17 μιαρές φυλές μέσα στη σπηλιά στην οποία κατέφυγαν για να γλυτώσουν από αυτόν.

Ο Ψευδο-Μεθόδιος πάλι, σε μια παρόμοια εκδοχή του θρύλου, μιλά για τον εγκλεισμό των Κυνοκέφαλων Μαλτσέχ από τον Αλέξανδρο στα Τάρταρα
Διαφημιστικό σποτάκι .. Πρωταγωνιστής του τρέιλερ..... Κυνοκέφαλος Μαλτσέχ . Αυτοί που ζουν ανάμεσά μας χιλιάδες χρόνια έχουν κρύψει καλά την ταυτότητα τους. Μας δείχνουν όμως την παρουσία τους παντού σε απλά πράγματα της καθημερινότητας.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEOΠΗΓΗ:DouzHistory/http://www.youtube.com/watch?v=V3OMizs-DBA&feature=related

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου