Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΡΟΝΙΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ - ΚΡΟΝΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝ


ΔΕΙΤΟ ΤΟ  VIDEO


Επί 30 χρόνια πορεύθηκε η ανθρωπότητα μέσα στην πλάνη της "παγκοσμιοποίησης", η οποία παρουσιάσθηκε ως πανάκεια, θεραπεύουσα πάσα νόσο των λαών. Συνεργοί στην παραπλάνηση οι ανά τον κόσμο πολιτικοί, κάποτε ηγέτες και νυν διαχειριστές, οι οποίοι είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα (ποιο άραγε είναι χειρότερο;) διαβεβαίωναν τους λαούς ότι θα σμικρυνθεί το χάσμα και θα περιορισθούν οι ανισότητες μεταξύ πλουσίων και πτωχών κρατών και πολιτών.
Στην πραγματικότητα η παγκοσμιοποίηση δεν είναι (ήταν;) τίποτε άλλο από το εργαλείο πλήρους υποταγής στα κελεύσματα μιας δράκας "εκλεκτών σοφών", που θεωρούν ότι θεόθεν έχουν το δικαίωμα εξουσίας στην υφήλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχείρησαν την παγκόσμια εξουσία, ούτε θα είναι η τελευταία μετά την διαφαινόμενη αποτυχία τους. Αλλά η αποτυχία ήταν και είναι δεδομένη, όταν χρησιμοποιούν παρά φύσιν μεθόδους και όταν περιπίπτουν στην "ύβριν". Οι "εκλεκτοί σοφοί" αν λάβαιναν υπόψη την ελληνική γραμματεία, θα γνώριζαν ότι η ύβρις - η απόπειρα δηλαδή του ανθρώπου να υπερβεί τα όριά του και να συμπεριφέρεται ως "θεός" - τιμωρείται. Αλλά η αρχαιοελληνική σοφία τους ενοχλούσε ανέκαθεν και προσπαθούσαν από αιώνες να την περιθωριοποιήσουν, διότι ανυψώνει τον άνθρωπο και τον καθιστά ελεύθερο. Πολίτη και όχι υπήκοο (υπάκουο), υπεύθυνο και όχι υπόδουλο. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενοχλούν τους επίδοξους παγκόσμιους αυθέντες. Το σύστημά τους δεν ταιριάζει σε ελεύθερους ανθρώπους, πεπαιδευμένους στην ελληνική σοφία.
Κι αυτό ήταν το λάθος τους. Δεν υπολόγισαν ότι ναι μεν οι σημερινοί Έλληνες έχουμε απομακρυνθεί από τον ελληνικό τρόπο ζωής και δεν μας υπολογίζουν, το ελληνικό πνεύμα όμως - ελεύθερο, ανεξάρτητο, έως και αναρχικό - έχει διαχυθεί στην οικουμένη. Και ήρθε η ώρα της αναστροφής. Ήταν θέμα χρόνου να κάνουν το λάθος, προερχόμενο από την - γονιδιακή φαίνεται - απληστία τους. Επί 30 περίπου χρόνια καταλήστευαν τους λαούς, που ανήμποροι υπέμεναν, έως ότου η αρπάγη έφθασε και στο βαλάντιο του λαού που τους φιλοξενεί. Ίσως, διότι δεν τον χρειάζονται πλέον, παρά μόνον ως "ράμπο", αφού το μεν πολιτικό κέντρο φαίνεται ότι επανέρχεται στο Λονδίνο, το δε οικονομικό στην Κίνα και Ινδία. Όμως, το τράνταγμα του αμερικανικού λαού το ένιωσαν και όλοι οι εξαρτώμενοι, λίγο ή πολύ, λαοί από την αμερικανική οικονομία. Και φυσικά θα αντιδράσουν, αφού κατανόησαν ότι η παγκοσμιοποίηση είναι η παγίδα της υποδούλωσης, εθνικά, πολιτικά, οικονομικά, που έπονται της υποδούλωσης της σκέψης.
ΣΆ αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν για τη διάλυση των εθνικών κρατών - λαοί αποκομμένοι από τη ρίζα τους είναι ευκολοεξουσίαστοι - και τη δημιουργία μικρών προτεκτοράτων, πλήρως ελεγχομένων με ηγέτες τύπου Σαακασβίλι, Γκρούεφσκι ή Θάτσι. Εξ ού και τα προβλήματα με τους γείτονές μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου